Modern renovering av en villa i Mühlheim

Ett eget eget hem bör främst fungera som ett tillflyktsort. Här borde du känna dig bekväm och vila. Ideellt motsvarar hemmet därför en del av din egen personlighet eller kompletterar exakt vad som saknas i vardagen. 

Byggarna av huset i Mühlheim, som vi visar dig idag, hade en önskan att göra deras hem till en oas av fred. Problemet var emellertid att den ursprungliga byggnaden redan var årtionden gammal och hade gått ner i enlighet därmed. Med hjälp av teamet av ONE! CONTACT Huset kan dock faktiskt omvandlas till en oas av frid. Vi kommer nu att visa dig i detalj hur imponerande omvandlingen är och hur krav på hållbarhet och energieffektivitet har implementerats.

Fasaden innan

Här ser vi en bild av huset i staten före renoveringen. Den försvunna fasaden är ännu mer deprimerande på grund av det mörka taket och de lilla fönstren med svarta fönsterluckor. Utan tvekan är det här några förändringar som behövs för att göra huset och trädgården till ett välbefinnande.

Vid planeringen av renoveringen, experterna från ONE! CONTACT utsatt för utmaningen att inte kunna byta husets kubik byggd 1947. Med vilken förfining ännu mer bostadsutrymme kunde skapas ser du på nästa bild ...

Fasaden efter

Efter bara 12 månaders renovering slutfördes familjen hem. Ett av målen var att ge mer ljushet mot fasaden. Tack vare stora fönster, en ljus vit fasad och ett nytt tak är det helt framgångsrikt. En förlängning i form av ett karmfönster ger mer bostadsyta och med sin siberiska tallpanel sätter en spännande accent på fasaddesignen.

Experteriet gav inte bara byggnaden ett uppfriskande nytt utseende, men också omdesignade trädgården. Nu skiner trädgården i en modern, japansk design och erbjuder alla typer av vila.

Letar du efter en arkitekt?
Skriv oss! Vi hjälper gärna till.

Få gratis råd

Förhöjning av bukfönstret

Här ser vi en tidigare jämförelse av östra vyn. Terrassen var tvungen att ge plats och fönstret var ökat. Som en del av renoveringen omorganiserades fönstren på denna sida av huset. När man tittar på det nyutvecklade kupervinduet fångar den frikopplade trappan ögat omedelbart. Detta är en speciell konstruktion, som är statiskt helt fristående och förfinad med kvarts kompositsten.

Hållbarhet spelar en roll i varje projekt ONE! CONTACT en viktig roll. På detta hus i Nordrhein-Westfalen har man därför lagt tonvikten på att spara energi och skydda miljön. Därför har byggnaden en mycket effektiv värmepump, ett centralt ventilationssystem med värmeåtervinning på upp till 90% och ett fotovoltaiskt system med litiumjonbatterier. Tack vare en speciell isolering av träull uppfyller huset ett KfW Efficiency House 55-standard.

Dessutom skapades en ny avloppsreningsverk och en regnvattenbehållare. Regnvattnet används i trädgårds bevattning och toalettspolning.

Vardagsrum med känsla-bra faktor

Fotografen Jannis Wiebusch fångade också intryck av interiören för oss. De två invånarna har bekväma 185 kvadratmeter boyta. Tack vare ett kontrollerat ventilationssystem finns det ett trevligt klimat i alla rum. Bekväma möbler och ett golv av kakel i träutseende ger komfort. 

För att öka invånarnas komfort kan både byggnadstjänsterna och trädgården per Smart Hem kontrolleras.

Modernt kök med skräddarsydda produkter

Individuella önskemål genomfördes med glädje i husets utformning. Till exempel följs kokosön av ett specialbyggt indonesiskt sojamindubordsbord. 

Ljusstyrka och förhållande till naturen var särskilt viktigt för kunderna. Således var vardagsrums- och matplatsen orienterad mot söder med utsikt över trädgården. På grund av användningen av solvärme rekommenderas denna planering också från en energieffektiv synvinkel. 

Befälhavaren badet

Huset har två badrum. Det huvudsakliga badrummet, även kallat master bad, ligger på vinden. En takfönster ger rummet gott om naturligt ljus, vilket ger en trevlig och välkomnande atmosfär. I de högra vägghålen har gjorda hål som kan användas för dekorativa ändamål. För att tillfredsställande presentera inredningen och tillbehören var försänkningarna försedda med lysdioder. En träfönhet med inredningar gör det extravaganta utseendet på badrummet perfekt.

Duschar med lyx

En befintlig lyx får inte saknas. Och vid synen av den här duschen blir det snabbt klart där man tycker om att stanna. En regndusch var inte tillräckligt här och så kan du även få vattenstrålarna lateralt och från olika höjder på kroppspattern. Ett litet fönster ger ljus även i duschen. En speciell belysning skapar LED-lampor integrerat i taket.

Extravagant gästtoalett

Även husets gäster borde inte sakna lyx. Stora plattor av natursten, ett modernt trä handfat och i synnerhet väggen på tvättstället, se till att det eleganta utseendet skapas. Mosaiken av utbytbara keramiska plattor är kronad av en kopparfixtur.

Omvandlingen av ett hus är fortfarande långt borta för dig? Kolla sedan på hur du kan göra en komplett enrumslägenhet själv från ett litet rum: Från portörens lodge till enrumslägen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

35 − 28 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map