Кућа на језеру

Кућа на језеру је вјероватно једно од најљепших мјеста гдје можете провести одмор или можда чак и ваш свакодневни живот. Наши архитекте већ су реализовали велики број таквих објеката, који се користе као викенд кућа или породични дом. Погледајте разне идеје и имплементације савршене лаке куће.

Кућа на језеру Старнберг

Директно на језеру Старнберг, бивша рибарска кућа претворена је у модерну кућу. Са стране куће окренута према језеру, клизна врата великог формата украшавају фасаду. Ово не само да доноси пуно природног светла у просторију, већ и омогућава брзо и лако проширење животног простора. Ако су стаклени фронти отворени, прелази између стамбеног простора и природе или терасе. 

Унутрашњост куће је, у складу са природним окружењем, углавном опремљена дрвеном конструкцијом. Због великих прозора, осветљење собе има тенденцију да буде у позадини. Вештачко светло обезбеђују само ЛЕД диоде уграђене у плафон.

Живети у језеру

Највеће природно језеро у Саксонији-Анхалту, Арендсее, налази се у кући ове дрвене куће. Кров и цела фасада обложени су лишћарским мембраном. И ово није једина изузетна ствар: софити изузетно уских прозора истичу се и са ружичастом бојом. Оквир врат се, међутим, чува у једноставном црном облику. Период изградње зграде је важан јер је трајао само три године.

Тражите архитекте?
Пишите нам! Сретни смо што можемо помоћи.

Узми бесплатан савјет

Викенд кућа у Уцкермарку

Луббесее близу Темплина је познат по одличном квалитету воде. Није ни чудо што жели да проведе слободно време. Власници ове имовине су тако мислили, а потом имали викенд кућу изграђену са директним погледом на језеро. Грађевински материјали стакло, дрво и изложени бетон се неприметно уклапају у околину и осигуравају модеран и истовремено хармоничан изглед. На властитом помолу хотела налазе се два мала чамца, са којима се може истражити прекрасна природа Бранденбурга.

Оно што недостаје у овако великој воденој парцели, прави намештај како би био удобан напољу. Инспирације можете пронаћи овде: оригинални намјештај на отвореном.

У Бад Сегебергу у Шлезвиг Холштајну ова кућа је изграђена изнад језера. Међутим, ово није потпуна новоградња, јер се постојећа кућа само продужила култивацијом. Нови стамбени простор је био као коцка у постојећој кући
гурнули су и уклонили старе зидове. 

Ово резултира занимљивом конструкцијом у унутрашњости, што се види на овој слици. У средини галерије, подршка бившег угла је дизајнирана као челична крстна подршка и брушена
Нерђајући челик плаштен. У њој је сада стаклени клизни кров са којим се може регулисати проток ваздуха. Изнад галерије, звездано небо уграђено у плафон је шлаг на торти.

Модерна кућа на језеру

Кућа на језеру не мора увек бити израђена од дрвета. Чудесно супротан пример овога је то О ХОУСЕ у Луцерну. Смештена директно на језеру Луцерн, бела кућа са својим кружним отворима на фасади је изванредна привлачна. Да би се уградиле неуспеле фасаде, коришћени су специјални монтажни бетонски делови. Због неуобичајеног уређења отвора, површина зграде није јасна. 

У унутрашњости се наставља модеран стил швајцарске куће: светле боје, јасне линије и употреба стакла одређују карактер објекта. А они који нису спремни да се окупају у језеру могу окренути своје кругове у 25 дугачких базена, који делимично прожете у унутрашњост.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map