Кућа широка само 6,5 метара!

Данас причамо о кући која заводи свакоме својом шармом и окружује прстом: Нуде Хоусе. Питаш се, зашто то име? Циљ је био створити кућу направљена од природних грађевинских материјала, у којима се може видети чистоћа ових материјала - иу боји и текстури! Сада вам показујемо резултат и можемо толико открити: невероватно је!

Кућа се налази на парцели ширине само 6,5 метара, а дугачка 27,5 метара.
Изузетан распоред својстава постао је структурални изазов за професионалце.

Али изградња је успјела, тако да није само величина куће, већ и мјешавина која је тако различита: савремена, мексичка архитектура упарена функционалношћу и посебним детаљима попут сјајних сировина и рустикалних текстура.

Фокус је био и на осветљавању и вентилацији током изградње, јер је требало створити баријеру која, с једне стране, укључује природну топлотну изолацију, а такође обезбеђује простор за димњак кроз који ваздух може проћи. Изградња која је захтевала много вештине и планирања!

Кућа је подијељена на три етаже: на првом спрату се налази тераса, купатило, трпезарија, кухиња као централни центар куће и дневни боравак. Приложено су двориште с терасом, баштом и базеном.

На другом спрату налази се студио или гостињска соба за посетиоце, а на трећем спрату главна спаваћа соба и мала дворишта.

Тешко је описати ову зграду у целини исправно, па само пустимо слике да причамо да вам покажу лепоту и посебну архитектуру ове куће!

Мала фасада са импресивним ефектом

Врло шармантна је дивна фасада куће. Овде је изнад свега стављен велики став на климу - кроз пасивне елементе!
Освијетљени блокови у зидовима као и стаклени зид осигуравају осветљеност.
Стаклени зид је такође одговоран за светлост у згради и даје поглед на предивну отворену површину. Осим тога, постоји могућност затварања стакленог зида са преклопним вратима, тако да се регулише проток ваздуха и такође делује као средство за заштиту од сунца.

Добродошли у врт

Како главна фасада куће иде према западу, било је неопходно спријечити унутрашње загријавање куће. Из тог разлога, двориште са пијеском баштом и украсном вегетацијом створено је као оптичка демаркација, која такође служи као област транзиције. Бочни коридор на сјеверној страни осигурава хладан вјетар и опћенито одржава хладњак куће.

Тражите архитекте?
Пишите нам! Сретни смо што можемо помоћи.

Узми бесплатан савјет

Блистав унутрашњост

Ова слика поново приказује општи концепт куће. Линеарни дизајн унутрашњости, високи бочни зидови и модуларни елементи који се могу наћи у сваком углу.
Природни материјал је и концепт боја, који се огледа у различитим природним нијансама сиве (од бијеле до сјајне полираног бетона) до дрвета и црног метала. Контраст хладног и топлог, лаганог и тамног и тврдог и сјаја чини дизајн тако посебним.

Кухиња, која је држана као отворени простор и широка од само 5,5 м, дизајнирана је у унутрашњости облика Л.
Дакле, кухиња се чува као центар куће у модерном, али елегантном изгледу.

Студио

Студија је посебно дизајнирана и убедљива са значајним детаљима. Са једне стране би било двоструко висина собе, као и танке и ограде од кованог гвожђа, што поново отвара чврсти дизајн. Овде у студију посетиоци или пријатељи осећају се код куће, јер су своја купатила, удобан намештај и јединствени, импозантан поглед одозго, стварни нагласак. Поред тога, лако је разговарати са домаћином или пријатељима одатле!

Спаваћа соба

На трећем нивоу соба, која се користи као спаваћа соба, постаје светла и пространа. Зидови и плафони су полирани, на дрвеном поду и одређеним елементима као што су клупа на крају кревета или кревети на столу још увек даје простор том угодном и топлом шарму. Многи дрвени елементи су рециклирани са старих врата, дајући пријатељски карактер који неутралише хладноћу бетона.
Соба такође има малу двориште између купатила и спаваће собе, која служи као расвета и вентилација. Тераса је ограничена зидом блокова хоризонтално, тако да су празнине дизајниране у истом дизајну као и зид. Неколико столица, сто и лонци пружају простор хладном и инспиративном шарму.

Кућа не само да увери са свестраним дизајном и многим изненађењима, већ и елеганцијом, природним, прелепим бојама, стилом и фасцинацијом која зрачи ову кућу једноставно. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 43 = 47

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map