Лепе дрвене куће

Куће обојене у дрвету имају нешто заиста магично. То би могло да буде, јер дрво овог изузетног грађевинског материјала је да старост са достојанством и - слично као веома старом холивудском дивом који је њихов седа коса и боре - само су много зрелији и лепши са временом. Готово је као да дрвена кућа наставља да расте - а све више знакова хабања током година, то је бољи и живахнији његов ефекат. Дрво није само чврсти материјал са веома топлим изгледом, већ и свестран - у затвореном простору и на отвореном. Међутим, најузбудљивији карактеристика је да је сваки панел је јединствен! Ете наћи ни које су подједнако - и то је само један од многих разлога који говори за стављање у пројектовању фасада на дивним естетике дрвета. 

Осим тога, дрво има добру звучну и топлотну изолацију и један је од обновљивих сировина, којима је такође еколошки апсолутно савршен грађевински материјал - посебно, наравно, ако се улаже у домаће дрво из области. Због своје разноликости, дрво дозвољава много различитих стилова архитектуре - од брвнара до модерне стакленичке куће са дрвеним летвицама.

Јер дрво није дрво, погледајмо различите врсте. Генерално, направљена је разлика између тврдог дрвета и меког дрвета. Оба имају веома различите особине и док је већина домаћих Четинари попут бора, смрче и јеле су међу четинара, лишћара многи попут букве, јавора или храста класичних тврдог дрвета. У средњоевропском грађевинском сектору брзо распрострањено меко дрвеће углавном се користи јер имају ниску мртву тежину, стабилне су и изнад свега лакше за рад. На пример, смрека, бор и дрво од дрвета се често користе за подне облоге, шиндре или облоге. Лишће, попут храста, с друге стране, често се користи за степениште или унутрашњу опрему.

Најпопуларнији избор куће или архитекте дефинитивно је кедровина. Ово лијепо меко дрво има високу топлотну изолацију, је отпорно на временске услове и идеално је за заштиту од влаге. Чињеница да се дрво не раздваја и не ради добро резултира чистом и равномерном спољашњом површином - идеално за лепу фасаду. Још једна позитивна карактеристика кедровог дрвета је да садржи природне конзервансе који осигуравају да се дрво не напада гљивама. Спектар боје креће се од меда до тамног ораха и због своје посебне ароме, кедров дрво се често користи као материјал за сауну.

После кедровине, љепило је једно од најпопуларнијих врста дрвених плоча. Користи се, између осталог, за изградњу пловила и јахти и сматра се да је издржљив, временски отпоран и отпоран. Пријаве су веома разноврсни: од палубе на предњим вратима, ограда и прозора на зид и плафон структурама налазе лиственница у многим областима куће и, наравно, као у дизајну фасада поново. По природи је опремљен заштитом од дрвета и долази без додатних глазура. Међутим, ако је изложена времену, временом се развија сребро-сива патина. Због својих многих предности, ларв 2012 је чак проглашен за дрво године.

Поред одабира одговарајућег дрвета, дизајн фасаде зависи и од врсте конструкције. Дакле, направљена је разлика између тзв. Оплатних оплата и оплата доњег поклопца. Плоче оплате се монтирају хоризонтално у кућу, тако да следећа виша плоча у сваком случају на основним инвертима. Овај приступ је посебно популаран у Скандинавији, с обзиром на то да има велику предност да кишница може да ради добро - слично као код поплочаног крова. У случају оплате подних поклопаца, међутим, подне плоче су прикачене вертикално и са празнинама поред једно другом. Простори се затим покривају покривним плочама. Предност овога је да се може разликовати у зависности од ширине горње плоче између робусног и филигранског изгледа.

Сада знате најважније основе дрвене фасаде. Хајде да погледамо најлепше куће са облогом од наших експерата за хомитовање:

Сребрно-сива патина

Овај прекрасан пример куће од дрвета обрађује управо то, описано изнад, сребрно сивог тона, што временом резултира временом. Упркос чињеници да је ово нова стамбена имовина, чини се да су комади дрвета старији од неколико година. Али то не умањује изглед - напротив: изглед који користи светло даје кући још већи шарм, а опћенито то су сировине које чине овај пројекат. Нарочито у комбинацији са модерним обликом куће, шипкама или великим прозорима, ствара се узбудљив контраст нових и - наизглед - старих. Заправо, сребрни вео у шуми је веома популаран у односу на фасаду куће. Није чудно: временски фактор пружа одређену ексклузивност - јер постизање овог ефекта траје годинама. Али стрпљење је вредно тога! Што дуже чекате или живите са фасадом, више сребрно постаје патина. Нарочито ако имате децу, можете проматрати ову промјену еквивалентну расту потомства.

Лепо ненаметљив

Овај узбудљиви пројекат је назван П&М Хоусе и одличан је пример одрживог дизајна. Не само топло смеђе тоне дрвене плоче пружа племенит спољашњи поглед, посебно у комбинацији са зеленим кровом имају стручњаци бразилског Студио мк27 по Марцио Коган створио нешто посебно. Равно и са хоризонталним панелима, архитектура одговара околини и осигурава да унутрашњи простори могу да интеракцију са природом на отвореном простору. Успут, дрвена фасада је погодна и за анонимно живљење. Посебно интегрирани у пејзаж, они имају својство да привуку пажњу што је мање могуће.

Тражите архитекте?
Пишите нам! Сретни смо што можемо помоћи.

Узми бесплатан савјет

Стилски повлачење

Овај дивни мали летњиковац живи до свог имена и није могла бити изграђена ни у једном материјалу од дрвета. У природном парку француске Лоре долина Кућа одражава своје шумско окружење и импресиван пејзаж. Може бити изненађујуће да је овај мали драгуљ је у ствари вожње аутомобилом само сат из Париза ... Омеђена воћњацима јабука, ливадама и малим језерима, дивно мало место је идеално уточиште за уморне градског становништва. Поред тога, праћени су и неки практични и одрживи принципи дизајна. Косом кров чини на пример, не само поглед на дах пејзажа могуће, али такође осигурава да је максимална количина светлости може да продре у дневној соби. Истовремено, отворена структура омогућава добру циркулацију ваздуха.

Тако круг, тако добар

То је пољски архитекта Роберт Конциезцни Дизајнирана кућа доказује какве различите ефекте могу имати дрвене фасаде: чак иу округлим облицима, свестрани материјал не стоји! Јер је дизајн куће је иначе чува врло једноставна и окружен великим зеленом површином, дрвена фасада је најбоље да носи - округли ствар!

Стакло дрво контраст

Кућа Џејкобс је дизајниран као прототип монтажне куће, налази се у Берлину округу Коепеницк и представља одличан пример архитектуре која се убацује у природи - који је, пре свега, због комбинације стакла и дрвета фасаде се заснива. Иако је широка и пода до плафона прозора обезбеди осветљења, модерности и транспарентност, дрво је традиционални оквир и осигурава да је кућа одговара свој даљински и шумама животне средине. Бар тераса се такође сматра продужетком стамбеног простора и подржава утисак да живите у потпуности у складу са природом овде.

Црвена дрвена фасада

Инспирисан многим храстовим стаблима на имовину Берлин, фасада овог минималистички приватне резиденције је дизајниран необично мрачна. Оквири прозора и олуци су у боји упарени са дрвеном фасадом, дајући кући веома племенит изглед. Упркос богатој црна тона архитектуре, а сомбре ни зачепљење налик још - што је у највећој мери на отвореној структури, на стакло-клизних јединица, као и осетљивих пераја на спрату. Ако сте сада постали знати какав црни породични дом изгледа изнутра, онда погледајте ову књигу идеја.

Дизајн и одрживост

И унутра и на фасади Хоусе К. има то Архитектонски уред Риек Коришћени су само висококвалитетни и еколошки материјали - посебно дрвено дрво. Овај пример још једном илуструје да је врста дрвета не само изузетно практична, већ и веома свестрана. Није ни чудо што је лишће од дрвета постало неопходан грађевински материјал на многим мјестима. Хоусе К. доказује оно што смо увек осумњичени: да високи стандарди дизајна и одрживост не смеју бити у супротности!

жмурке

Изградња оквир дрво овог драгуља осигурава да се уличне стране приватност загарантована, а кућа је потопљено дворишту довољно светлости. Због Т облике, становници имају и два сунчана и заштићена вањска подручја. Еколошка фасада са пројектним фактором и висок степен приватности. Ако је остало само једно питање, шта још желите ...?! Овде се може дивити комплетан пројекат.

Дрво у дневном боравку

Колико је дрвена облога погодна у кући, то доказује Кућа Уфогел. 45 квадратних метара дневна соба слатке, аустријске празничне кабинета комплетно је опремљена лишћарском дрветом - на таваници, зидовима и на поду. Поред панорамског прозора и прекрасног погледа на Алпе, ово је окружено Кућа Уфогел Посебна аура: пуна топлине и умирености - да не спомињем јединствени мирис лишћарског дрвета ...

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map