Moderna prenova samostojne hiše v Mühlheimu

Dom lastnega bi moral predvsem služiti kot umik. Tukaj se morate počutiti udobno in se spočiti. Zato je idealno, da dom ustreza delu vaše lastne osebnosti ali dopolnjuje točno tisto, kar manjka v vsakdanjem življenju. 

Graditelji hiše v Mühlheimu, ki vam jih danes pokažemo, so želeli, da bi svoj dom naredili oazo miru. Problem pa je bil, da je bila prvotna stavba že desetletja stara in je ustrezno padla. S pomočjo ekipe ONE! KONTAKT Vendar pa bi se hiša dejansko lahko spremenila v zatočišče miru. Zdaj vam bomo podrobno pokazali, kako impresivno je preoblikovanje in kako se izvajajo zahteve glede trajnosti in energetske učinkovitosti.

Fasada prej

Tukaj vidimo sliko hiše v stanju pred obnovo. Zapuščena fasada je še bolj depresivna zaradi temne strehe in majhnih oken s črnimi polkami. Nedvomno je tu nekaj sprememb, da bi hiša in vrt postali mesto dobrega počutja.

Pri načrtovanju prenove strokovnjaki ONE! KONTAKT soočeni z izzivom, da ne morejo spremeniti kubature hiše, zgrajene leta 1947. S čimer bi se lahko ustvari še večji življenjski prostor, vidite v naslednji sliki ...

Po fasadi

Po 12-ih mesecih prenove je bil zaključen družinski dom. Eden od ciljev je bilo prinesti večjo lahkost fasadi. Zaradi velikih oken, svetle bele fasade in nove strehe je to popolnoma uspešno. Razširitev v obliki okenskega okna zagotavlja več življenjskega prostora in s svojimi sibirskimi oblogami iz bora postavlja vznemirljiv poudarek na fasadnem oblikovanju.

Skupina strokovnjakov ne samo da daje stavbi osvežujoč nov videz, ampak tudi preoblikuje vrt. Zdaj vrt sije v sodobnem japonskem dizajnu in ponuja vse vrste počitka.

Iščete arhitekta?
Pišite nam! Z veseljem vam pomagamo.

Brezplačno svetujte

Višina okna

Tu vidimo predhodno primerjavo vzhodnega pogleda. Terasa je morala umakniti in okrepiti okno. V sklopu prenove so bila okna na tej strani hiše tudi reorganizirana. Ko gledate novo zasnovano lovorjevalno okno, prosto plavajoče stopnišče takoj ujame oko. To je posebna konstrukcija, ki je statično popolnoma samostojna in rafinirana s kremenčevim kompozitnim kamenjem.

Trajnost ima vlogo pri vsakem projektu ONE! KONTAKT pomembno vlogo. Tako je bila v tej hiši v Severnem Porenju-Vestfaliji poudarek na varčevanju z energijo in varovanju okolja. Zato ima stavba visoko učinkovito toplotno črpalko, centralni prezračevalni sistem s toplotno obnovo do 90% in fotonapetostni sistem z litij-ionskimi baterijami. Zahvaljujoč posebni izolaciji iz lesene volne, hiša ustreza standardu KfW Efficiency House 55.

Poleg tega so bila ustvarjena nova čistilna naprava in rezervoar za deževnico. Deževnica se uporablja za namakanje v vrtu in splakovanje stranišč.

Dnevna soba z občutljivim faktorjem

Fotograf Jannis Wiebusch je za nas zaslovel tudi vtise o notranjosti. Oba prebivalca imajo udobno 185 kvadratnih metrov življenjskega prostora. Zahvaljujoč nadziranemu prezračevalnemu sistemu je v vseh prostorih prijetna klima. Udobno pohištvo in tla iz keramičnih ploščic v lesu zagotavljajo udobje. 

Da bi povečali udobje prebivalcev, lahko gradbene storitve in vrt na enoto Pametni dom nadzirati.

Moderna kuhinja s prilagojenimi izdelki

Posamezne želje so se z veseljem uresničile pri oblikovanju hiše. Na primer na kuhinjskem otoku sledi posebej pripravljena indonezijska jedilna miza iz sojinega lesa. 

Svetlost in odnos do narave sta bila posebej pomembna za stranke. Tako je bil dnevni in jedilni prostor usmerjen na jug s pogledom na vrt. Zaradi uporabe sončne toplote se to načrtovanje priporoča tudi z energetsko učinkovitega vidika. 

Glavna kopel

Hiša ima dve kopalnici. Glavna kopalnica, imenovana tudi master kopel, se nahaja na podstrešju. Svetilka ponuja prostor z veliko naravne svetlobe, ki daje celoto prijazno in prijetno vzdušje. V desnem steno so izdelani vdolbine, ki se lahko uporabljajo za dekorativne namene. Da bi ustrezno predstavili dekoracijo in dodatke, so bile vdolbine opremljene z LED. Lesena nečimrnost z notranjimi deli pripomore k ekstravagantnemu izgledu kopalnice.

Tuši z razkošjem

Kot je primerna za kopalnico, ne sme manjkati določenega razkošja. In ob pogledu na to prho hitro postane jasno, kje se rad biva. Tuš na deževnem gozdu ni bilo dovolj tukaj, zato lahko vodne curke prav tako bočno in z različnih višin na telesu patter. Majhno okno daje svetlobo celo pod tušem. Posebno osvetleno razpoloženje ustvarja LED vgrajene v strop.

Ekstravagantna kopalnica za goste

Tudi gostje v hiši ne smejo imeti luksuza. Velike ploščice iz naravnega kamna, sodobni leseni umivalnik in še posebej stena na umivalniku zagotavljajo eleganten videz. Mozaik zamenljivih keramičnih ploščic je okronan z bakrenim priborom.

Pretvorba hiše je še vedno daleč? Nato si oglejte, kako lahko naredite popolno enosobno stanovanje iz majhne sobe: od hiše do vrat do enosobnega apartmaja.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

50 + = 55

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map