glas fluistert

Hoe je een familie bouwt die van reizen houdt en wordt beïnvloed door de architectuur van de vele landen die we hebben gezien, laten we je vandaag zien. Het Zwitserse architectenbureau Zeitwerkstatt GmbH maakte de droom van het huis waar en creëerde een prachtige levenskwaliteit die de Centraal-Europese standaard combineert met het verlangen naar ruimte. 

Zicht: zuidoosten

Rechtlijnigheid en transparantie onderscheiden het gelijkvloerse binnenhuis, dat rust op een vlak perceel, in het Zwitserse Middengebied. Het gebouw grenst aan een landbouwvlakte waarover men kilometers kan zien. Het spel met buiten en binnen wordt gevierd door de grote openingen en creëert het gevoel in de open lucht te zijn. 

ingangszone

Verrassend is de training van het gebouw naar de straat, omdat het uitzicht introvert is. Het ontwerp van de gevel is enerzijds aan de hand van de verticaal geplaatste ramen en anderzijds door de horizontaal liggende wouden aangebracht. Passend, het hek vormt een ideale conclusie, omdat het zich presenteert in een minimalistische vorm.

Bent u op zoek naar een architect?
Schrijf ons! We helpen u graag.

Ontvang gratis advies

zonnetent

Aan de zuidoostkant bevindt zich een verlaagde voortent van een heel bijzondere soort. De overkapping is afgeleid van het huis en uitkragingen zoals een vleugel op de grindvloer. Om het concrete deel van de massaliteit te nemen, werd besloten om op de rand van cirkels te plannen die zich op dezelfde afstand van klein tot groot ontwikkelen. De projectie wordt ondersteund door drie kolommen, die de ruimte alleen scheiden door de selectieve integratie. 

rechtbank

Het midden van het gelijkvloerse huis is een tuin. Het gebouw is U-vormig ontworpen en rondom de patio opgeslagen. De zijkanten aan de binnenplaats zijn volledig beglaasd en geven aanleiding tot doordringende visuele referenties met een visueel reflectiespel in de openbare ruimtes van het huis. Om toch privacy te creëren, zijn muren van klei geplaatst om privacy te bieden.

keuken

De keuken gaat door met het duidelijke ontwerp. Gecentreerd een keukenblok, dat was gemaakt van roestvrij staal. Ingebouwde houten kasten omlijsten het kookeiland. Foto's worden overbodig dankzij het verdiepingshoge venster met een groen veld. 

Verdere suggesties over ramen zijn te vinden in het Ideabook: Schöne Aussichten - Lieblingsplätze am Fenster

voltage

In de verkeerszones en in de woonkamer, pleisterden de muur- en plafonddelen met een leemstuc en vormden een vaardig contrast met de grote transparantie van de rechterbril. Zo wordt de beveiliging ondanks de transparantie gecommuniceerd. Dakramen, die direct onder het plafond worden geplaatst, zorgen ervoor dat extra licht de kamers binnenkomt. 

schemering

Als de zon ondergaat, zoals in deze foto, licht het huis op dankzij de grote openingen. De verbinding met de natuur kon niet sterker worden gemaakt, waardoor een bijna surrealistische oase voor de bewoners werd gecreëerd. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

27 + = 36

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map